توصیه های دکتر پورکاظمی در رابطه با ورزش کوه نوردی
۲-
کوهنورد باید با شکم نسبتاً خالی یا به عبارتی ۴ ساعت پس از غذای اصلی و
یا ۲ ساعت پس از صبحانۀ خفیف حرکت کند و یا صبح ناشتا پیش از شروع
کوهپیمایی مقدار مختصری نان یا بیسکویت و چای، یا مربا و یا پنیر و خرما
نیز مفید است. البته بهتر است این نوع خوراکیها نیز حدود ۱ تا ۲ ساعت پیش
از شروع حرکت صرف شود. استراحت اصلی باید پس از پیمودن مسیرهای طولانی تر
انجام شود و در مسیر راه باید به طور آهسته و پیوسته حرکت کرد.
کوهپیمایان
حرفه ای و علاقه مندان به این ورزش می دانند که هنگام گذر از یک شیب ،
نباید خود را رها کرد که سرعت زیاد و غیرقابل کنترل باشد، و هنگام پیمودن
ارتفاعات نیز باید بسیار کند حرکت کرد.
۳- خوردن میوه هایی مانند
مرکبات ، سیب، و همچنین خشکبار از جمله کشمش، مغز گردو ، بادام و خرما در
بین راه به مقدار کم بسیار مفید است. به ویژه در مسیر کوهپیمایی باید از
نوشیدن آب فراوانی غفلت نورزید، یعنی بیش از ۵ لیوان. زیرا آب سلولهای بدن
به مقدار زیادی از راه تعریق،اکسید اسیون داخلی قلب، عضلات ، معده و روده
ها دفع می شود.
۴- دود، به ویژه سیگار برای کوهنوردان طی روزهای
هفته و به ویژه در روز کوهپیمایی بسیار مضر است زیرا تعادل تنفسی ریه ها را
مختل می کند و در طول راه تنگی نفس و خس خس بیشتری رخ می دهد و قدرت
عضلانی و پمپاژ بطنی قلب کاهش می یابد. سیگار افزون بر نیکوتین که مادۀ سمی
سرطان زایی است ، دارای ۴۰۰۰ نوع سم گازی شکل به صورت آستون، آمونیاک
،استالدیید ، فرمالدیید و... است که در بروز سرطانهای ریه، دهان ، مثانه،
معده، حنجره ، لب ، مری؛ همچنین در سکته های قلبی و مغزی دخالت بسزایی
دارد. نوشیدن مشروبات الکلی نیز رفلکسهای عضلات را کند و ضربان قلب را تند
تر می کند ، خون بیشتری به مویرگهای بدن می رساند ، پوست صورت را قرمزتر می
کند ، اما موجب کاهش مقدار خون اعضای داخلی بدن می شود و حالت خماری ،
کسالت و تند خویی به فرد می دهد.
دكتر لطفعلي پور كاظمي/ رييس فدراسيون پزشكي ورزشي | منبع: پایگاه خبری ورزش ایران